Leer hoe je een tekstmasker of track matte kunt toepassen op een videofragment met Adobe Premiere Pro CC om je openingsfilm te laten stralen.

Begin een nieuw project, of download oefenbestanden om de fijne kneepjes te leren.

1. Open een nieuw bestand in Premiere Pro (Bestand > Nieuw > Project).

2. Importeer het Truck Clip.mov-bestand (Bestand > Importeren).

3. Klik in het projectpaneel met de rechtermuisknop op het Truck Clip-filmpje en selecteer nieuwe videosequentie op basis van een clip.

4. Ga naar de Graphics werkomgeving (Venster > Werkomgeving > Graphics). Selecteer het Type en typ je titel in het programmavenster.

Let op: Het voorbeeld gebruikt tekst dat verticaal centraal en links is uitgelijnd, en de volgende eigenschappen heeft: Pragmatica Extended Black, 300pt. (Beschikbaar via Adobe Typekit), -80 tracking, en -120 leading..

5. Verander de schaalinstellingen en vergroot de tekst in het Basisbenodigdheden graphics-paneel tot 200%. In het voorbeeld wordt de auto verborgen door de tekst, dit zal straks niet langer het geval zijn.

6. Ga terug naar de Bewerkingswerkomgeving (Venster > Werkomgeving > Bewerken). Houd Alt (Windows) of Option (mac OS) ingedrukt en gebruik de pijltoetsen om de titel te verplaatsen naar V3. Verleng de clip zodat deze even lang is als de Truck-clip. Sleep een kopie van de Truck-Clip (houd de Alt-toets ingedrukt, en sleep of houd de Option-toets ingedrukt en sleep) naar V2.

7. Pas de lengte van de Truck Clip (V1) aan door de linkerschuifknop naar 8 seconden te slepen.

8. Open het Effectenpaneel en zoek Track matte. Sleep het effect Track matte naar de middelste Truck Clip (V2).

9. Ga naar het Effectenpaneel en stel Matte in voor Video 3. Nadat je dit gedaan hebt, word je achtergrondvideo getoond op de plek waar je tekst te zien was.

10. Klik met de rechtermuisknop links onderin de onderste Truck Clip (V1) en kies Default overgangen toepassen om een fade-in effect toe te passen.

Dat was het. Speel je sequence af om je openingsfilm te belijken.

Ga naar de Premiere Pro-zelfstudiepagina voor meer informatie.